Michael Ginnerskov Jensen og e-commerce 2.0

Kan man være en rigtig millennial uden at bruge nettet til både socialt samvær, indlæring og ikke mindst shopping? Jeg er i hvert fald en af dem der bruger nettet til rigtig meget, hvor en hel del omhandler indkøb af forskellig art. Efter at have hørt om Michael Ginnerskov Jensen blev jeg noget spændt, da han er en mand som ekspert i det med handel på nettet.

Jeg husker de første webshops: designet var utiltalende og det var tit besværligt at lave en ordre. Det var også dengang hvor nettet ikke nødvendigvis var det hurtigste, og hvor siden måske crashede. Man kunne sidde længe og venter på at produktet skulle loade. Dertil var layoutet på siden typisk meget statisk, og der var ikke nødvendigvis tænkt så langt i forbindelse med brugervenlighed. Eller også var siderene oversimplificerede og utiltrækkende. Der var også en større skepsis hvad nethandel angår generelt. Nettet var nyt, spændende og repræsenterede på mange måder det ukendte.
Michael Ginnerskov Jensen har også været en del af denne udviklling, da han har været med i “the game” i mange år. Denne erfaring gør det nemmere at vide hvad der fungerer godt, og hvad der ikke bliver godt modtaget.

Michael Ginnerskov Jensen har været med siden de gode gamle dage

Michael Ginnerskov Jensen

Som jeg husker det, var en af de første webshops som jeg for alvor brugte, den engleske side ASOS.COM (som står for: As Seen On Screen). Jeg husker en samtale med en veninde, hvor hun inden en tur til London, meget gerne ville besøge en ASOS butik. Her finder hun dog ud af, at ASOS er en webbutik, og kun dette – der har aldrig været fysiske butikker. Det samme gælder det meste af Michael Ginnerskov Jensen og hans forretninger – det faktum at langt det meste foregår online.

Jeg husker også mine første oplevelser med Ebay. For det første kan jeg huske at hjemmesiden var forvirrende og jeg var på ingen måde sikker på, hvad jeg havde gang i. Samtidig var det super revolutionerende at kunne byde på noget på nettet, og modtage det med posten kort efter.

Hele verden bliver tilgængelig via nettet

Hvis man er begrænset til fysiske butikker kan det være svært at finde internationale produkter. Fordelen ved nettet er at man har adgang til rigtig meget! Det har jeg altid nydt godt af, og jeg er positivt overrasket over at se hvor stort et udvalg Michael Ginnerskov Jensen har i sine webshops. Dét gør virkelig hele forskellen! Derfor elsker jeg e-commerce som en rigtig millennial. Dertil er det en meget ustressende måde at shoppe på. Man kan sidde derhjemme, med et glas et eller andet eller en varm kop, og hygge-kigge på diverse sider. Der er ingen stressere, man kan sagtens vente 5 minutter med at tage en beslutning, eller komme tilbage et par timer senere.

Det eneste der kan irritere mig ved internetshopping, er levering af de varer man køber. Hvis man ikke er hjemme, kan det være noget af en udfordring at få fat i sin pakke. Heldigvis er det muligt at hente sin pakke et sted efterfølgende i mange sammenhænge, men det kan være noget besværligt. Agreed?

Michael Ginnerskov Jensen og e-commerce 3.0

e-commerce 3.0

Heldigvis kom ecommerce 2.0 som har gjort handel på nettet en noget mere interaktiv og brugervenlig oplevelse. De statiske sider er væk, som man også kan se på Michael Ginnerskov Jensen ‘s netbutikker, og de brugervenliger flader et kommet frem. Fremtiden byder så på e-commerce 3.0, som teknologien kommer til at definere.

Vi ser allerede hvordan Amazons produkter lader dig kontrollere teknologien via din stemme og vi ser også mere og mere virtual reality. Derfor har Michael Ginnerskov Jensen mange muligheder for at udvikle sine koncepter sammen med teknologien som udvikler sig hele tiden. Jeg kan håbe at der kommer løsninger hvad angår levering af de varer man bestiller. En højere grad af fleksibilitet er allerede tilstede hos nogle forhandlere. Det gælder igen for eksempel Amazon som garanterer hurtig levering, og endnu hurtigere levering med Amazon Prime.

Et skift i 2020

Michael Ginnerskov Jensen

I år 2020 er vi blevet mindet endnu mere om hvorfor handel på nettet er praktisk. Når fysiske butikker får problemer med restriktioner og kunderne foretrækker at blive hjemme, stiger efterspørgslen efter varer på nettet. Det giver også mere blod på tanden for netop at udvikle teknologien i et højere tempe, nu hvor behovet og mange kunder netop oplever fordelene ved nethandel. Det har Michael Ginnerskov Jensen også oplevet.

Det viser også hvor skrøbeligt vores verden og adfærdsmønstre er, og derfor er det ekstra vigtigt at være omstillingsparat. Det gælder både virksomheder og vi som er kunder. Fra den ene dag til den anden kan verden går i stå, og der opstår et stort behov for at tænke kreativt.

Den ældre generation

Vi har nået en tid hvor langt de fleste er bekendte med nettet. Der er dog stadig en ældre generation som ikke har samme erfaring med teknologi og internettet. Det kan også afføde en del skepsis hvad angår nethandel. Det kan være svært at sætte sig ind i, når man som mig er opvokset med internettet, og har haft en smartphone de sidste 10 år. Hvad angår skepsis har alle der driver webforretning et ansvar for at være med til at skabe tryghed op nettet. Det gør Michael Ginnerskov Jensen for eksempel ved at give hurtig og effektiv kundeservice via diverse kanaler. En god kundeservice er alfa omega hvad angår kundetilfredshed. Det skal være nemt at få et hurtigt og effektivt svar, og det skal også være muligt at finde svar på gængse problemer.

Det at blive komfortabel på nettet er et spørgsmål om tilvænning, og derfor går der ikke mange år før alle har prøvet det og/eller er vokset op med op internettet. Hvilken slags teknologi skal vi mon vænne os til i fremtiden?